Ragoût de dinde à l'ail

Ragoût de dinde à l'ail

4.5 95 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • de persil frais coupés en morceaux (environ 5 cm)
    2 brins
  • gousses d'ail
    4
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • d'huile d'olive
    50 g
  • d'eau
    350 g
  • de farine
    20 g
  • de racines et légumes variés (carottes, céleris-raves, navets, par ex. Voir "Conseil(s)"), coupés en rondelles (environ 2 cm)
    500 g
  • de thym frais
    2 branches
    2 branches de romarin frais
  • de bouillon de légumes en pâte
    2 c. à soupe
  • de sel
    ¼ de c. à café
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
  • de filet de dinde, sans peau (voir "Conseil(s)"), coupé en morceaux (environ 3 cm)
    300 g
  • de pommes de terre non pelées, coupées en morceaux (environ 2 cm)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 312 kcal / 1305 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1655 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...