Riz mexicain au bœuf et au chorizo

Riz mexicain au bœuf et au chorizo

4.2 155 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • oignon coupé en quatre
    1
  • gousses d'ail dégermées
    2
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de chorizo doux ou fort, en petits morceaux
    5 cm
  • de viande de bœuf hachée
    200 g
  • de paprika doux ou fumé
    1 c. à café
  • de riz de Camargue
    220 g
    220 g de riz long
  • de poivron rouge en lanières
    150 g
  • de courgette en dés d'1,5 cm
    120 g
  • de bouillon de volaille
    1 cube
  • de concentré de tomate
    1 c. à soupe rase
  • du sel
  • du poivre moulu
  • d'eau bouillante
    630 g
  • poivron de petite taille, vert ou jaune
    1
  • coriandre fraîche pour servir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 506 kcal / 2123 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...