
Urządzenia i Akcesoria
Kajzerki
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 15 godz. 45 min
12 sztuk
Składniki
Zaczyn typu poolish (dzień 1.)
-
wody100 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750100 g
-
drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)1 mały kawałek
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
wody200 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia400 g
-
soli2 łyżeczki
-
ekstraktu słodowego w proszku10 g
-
masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
kostek lodu lub ½ szklanki wody5 - 10
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
166.6 kcal /
696.9 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
2.2 g
Węglowodany
30.7 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
391.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 godz. 20 min
Ciabatty na zakwasie
17 godz.
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 godz. 40 min
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Francuskie rogaliki (Croissants)
12 godz.
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Chleb portugalski (Pão de água)
4 godz.