Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 300 g masła orzechowego, schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 220 g masy kajmakowej, schłodzonej, podzielonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1187 kJ / 283.7 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 157.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 Std.
Frużelina tropikalna do tortów
10 min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 min
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Krem malinowy
30 min
Krem kokosowy
15min
Biszkopt czekoladowy
4hod.
Wilgotny biszkopt z olejem
4hod.
Biszkopt kakaowy
4hod.