
Urządzenia i Akcesoria
Szybkie paluchy drożdżowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
30 sztuk
Składniki
-
wody letniej280 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej typu 450-550, plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)500 g
-
oliwy z oliwek60 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
81.1 kcal /
339.1 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
2.2 g
Węglowodany
13.1 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
78.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Grissini na trzy sposoby
1 godz. 40 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Turecki płaski chleb
2 godz.
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Włoskie grissini
2 godz.
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2 godz.