Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g wody, letniej
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 500 g mąki pszennej, typu 450-550, plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)
- 60 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 339.1 kJ / 81.1 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 78.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybkie kajzerki
1 Std. 50 Min
Podłużne bułki pszenne
3h 30min
Cynamonki
2 godz. 15 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1h 40min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1h 55 min
Cytrynowe ciasteczka z wiosennym wzorkiem
1 godz.
Wieniec adwentowy
1 Std. 25 Min
Słodkie maślane rogale
2h 10min
Włoskie grissini
2 godz.
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Świderki z makiem
2h 10min
Imprezowe kąski preclowe
1h 20min