Urządzenia i Akcesoria
Szybkie paluchy drożdżowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
30 sztuk
Składniki
-
280 g wody letniej
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej typu 450-550, plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)
-
60 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
78.6 mg
Białko
2 g
Kalorie
339.1 kJ /
81.1 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
13.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2 godz.
Placek czosnkowo-serowy
2 godz.
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Grissini na trzy sposoby
1 godz. 40 min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 min
Paluchy z koprem włoskim
3 godz.
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
3 godz.
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Włoskie grissini
2 godz.
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min