
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto arbuz
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 6 godz.
16 porcji
Składniki
Ciasto szpinakowe
-
liści szpinaku baby, świeżych150 g
-
oleju120 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek2 łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
jajka3
-
cukru100 g
-
mąki pszennej250 g
-
proszku do pieczenia2 ½ łyżeczki
Krem śmietankowy
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki250 g
-
cukru pudru40 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
borówek amerykańskich15 - 20
Galaretka
-
wody350 g
-
galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (ok. 70 g)1 opakowanie
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
285.9 kcal /
1196.4 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
26.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
160.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 min
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 godz.
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6 godz. 30 min
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
9 godz. 45 min
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 godz. 50 min
Wiśniowa chmurka
8 godz. 30 min
Ciasto słonecznikowiec
9 godz.
Sernik skubany
1 godz. 30 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
4 godz. 40 min
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5 godz.