
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto arbuz
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 6 godz.
16 porcji
Składniki
Ciasto szpinakowe
-
liści szpinaku baby, świeżych150 g
-
oleju120 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek2 łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
jajka3
-
cukru100 g
-
mąki pszennej250 g
-
proszku do pieczenia2 ½ łyżeczki
Krem śmietankowy
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki250 g
-
cukru pudru40 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
borówek amerykańskich15 - 20
Galaretka
-
wody350 g
-
galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (ok. 70 g)1 opakowanie
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
285.9 kcal /
1196.4 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
26.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
160.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska