Ciasto arbuz

Ciasto arbuz

4.7 576 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 6 godz.
16 porcji

Składniki

Ciasto szpinakowe
  • liści szpinaku baby, świeżych
    150 g
  • oleju
    120 g
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    2 łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • jajka
    3
  • cukru
    100 g
  • mąki pszennej
    250 g
  • proszku do pieczenia
    2 ½ łyżeczki
Krem śmietankowy
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    200 g
  • sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
    250 g
  • cukru pudru
    40 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • borówek amerykańskich
    15 - 20
    15 - 20 rodzynek
Galaretka
  • wody
    350 g
  • galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (ok. 70 g)
    1 opakowanie

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 285.9 kcal / 1196.4 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 26.8 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 160.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...