
Urządzenia i Akcesoria
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
Przygotowanie 2 godz.
Czas całkowity 72 godz.
20 porcji
Składniki
Biszkopt pistacjowy
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych (patrz wskazówka)100 g
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
wrzącej wody60 g
-
soli2 szczypty
-
jajek8
-
cukru200 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej230 g
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
Masa pistacjowa (baza do kremu pistacjowego)
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych250 g
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki300 g
-
soli2 szczypty
Frużelina malinowa
-
malin, świeżych500 g
-
cukru60 - 80 g
-
żelatyny w proszku2 łyżeczki
-
skrobi ziemniaczanej2 łyżeczki
-
zimnej wody6 łyżek
Krem pistacjowy
-
śmietany, min. 30% tłuszczu mocno schłodzonej400 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki350 g
-
fixu do bitej śmietany2 opakowania
Przełożenie i dekoracja
-
wody200 g
-
soku z limonek, świeżo wyciśniętego (z 2 szt. limonek)60 - 80 g
-
malin, liofilizowanych do dekoracji (ok. 5 g)2 - 3 łyżki
-
orzechy pistacjowe, łuskane, niesolone grubo posiekane, do dekoracji (ok. 50 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
447.3 kcal /
1871.6 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
30.6 g
Węglowodany
36.2 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
170.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE TORTY II
24 Przepisy
Polska
Polska