
Urządzenia i Akcesoria
Sernik panda
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 porcji
Składniki
Ciasto kakaowe
-
260 g mąki pszennej
-
100 g cukru
-
30 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
170 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
Masa serowa
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
500 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
500 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
4 białka
-
120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
150 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
40 g budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru
-
mąka pszenna do oprószenia
-
woda do pieczenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
429.1 kcal /
1795.1 kJ
Białko
9.1 g
Tłuszcz
29.8 g
Węglowodany
32.5 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
17.3 g
Sód
272.8 mg