Urządzenia i Akcesoria
Naleśnikowe płatki śniadaniowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
150 g mleka plus dodatkowa ilość do podania (ok. 400 g, patrz wskazówka)
-
2 jajka
-
35 g cukru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
220 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
olej, do smażeniamasło klarowane do smażenia
-
owoce jagodowe, świeże do podania (ok. 300 g, patrz wskazówka)
-
4 łyżki miodu, płynnego, do polania4 łyżki syropu klonowego do polania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
104 mg
Białko
15 g
Kalorie
2016 kJ /
482 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45 min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 godz. 30 min
Roladki tostowe z sosem owocowym
30 min
Gofry w stylu tostów francuskich z owocami jagodowymi
30 min
Rybki w chlebowej panierce
40 min
Placki z serkiem
45 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Racuchy na maślance
30 min
Bananowe gofry lub placki
25 min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min
Bułeczki mleczne z czekoladą
2 godz. 30 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min