Bento z onigiri i omletem
TM6 TM5

Bento z onigiri i omletem

4.5 (13 ocen)

Składniki

  • olej sezamowy, do natłuszczenia
  • 2 jajka
  • 1 ¼ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do formowania onigiri
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g ryżu do sushi
  • 1000 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 200 g różyczek brokułu
  • 200 g marchewki, pokrojonej w 5 mm plastry
  • 4 plastry sera żółtego np. gouda, edam
  • 4 plastry szynki gotowanej
  • 1 łyżka ziaren sezamu, prażonych
  • 5 łyżek kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy
  • 2 płaty wodorostów nori
  • 8 liści sałaty
  • 12 - 16 pomidorków koktajlowych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1991.2 kJ / 475.9 kcal
Białko
22 g
Węglowodany
60.4 g
Tłuszcz
17.1 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Błonnik
6 g
Sód
2062.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy