
Urządzenia i Akcesoria
Bento z onigiri i omletem
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
olej sezamowy do natłuszczenia
-
jajka2
-
soli plus dodatkowa ilość do formowania onigiri1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
ryżu do sushi200 g
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni1000 g
-
różyczek brokułu200 g
-
marchewki pokrojonej w 5 mm plastry200 g
-
sera żółtego np. gouda, edam4 plastry
-
szynki gotowanej4 plastry
-
ziaren sezamu, prażonych1 łyżka
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy5 łyżek
-
wodorostów nori2 płaty
-
liści sałaty8
-
pomidorków koktajlowych12 - 16
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
475.9 kcal /
1991.2 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
17.1 g
Węglowodany
60.4 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Sód
2062.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska