Bento z onigiri i omletem

Bento z onigiri i omletem

4.5 14 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • olej sezamowy do natłuszczenia
  • jajka
    2
  • soli plus dodatkowa ilość do formowania onigiri
    1 ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • ryżu do sushi
    200 g
  • wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
    1000 g
  • różyczek brokułu
    200 g
  • marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
    200 g
  • sera żółtego np. gouda, edam
    4 plastry
  • szynki gotowanej
    4 plastry
  • ziaren sezamu, prażonych
    1 łyżka
  • kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
    5 łyżek
  • wodorostów nori
    2 płaty
  • liści sałaty
    8
  • pomidorków koktajlowych
    12 - 16

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 475.9 kcal / 1991.2 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 17.1 g
Węglowodany 60.4 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Sód 2062.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...