Urządzenia i Akcesoria
Lodowe babeczki z bananem i masłem orzechowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
75 g oleju kokosowego
-
100 g masła orzechowego
-
¼ łyżeczki soli morskiej, w płatkach (opcjonalnie) plus dodatkowa ilość do posypania
-
270 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
270 g mleczka kokosowego
-
100 g syropu klonowego100 g syropu z agawy
-
10 g wody
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
5.1 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
819.2 kJ /
195.8 kcal
Tłuszcz
13.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I DESERY LODOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 min
Tort naleśnikowy z matchą
6 godz.
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
25 min
Kakaowy koktajl z nasionami konopi
10 min
Lody kokosowe
6 godz. 30 min
Wegańskie lody czekoladowe
7 godz.
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 godz. 10 min
Budyń kokosowy z malinami
15 min
Mini serniczki z kawą zbożową
30 min
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1 godz. 10 min
Sałatka grecka ze spiralizowanym ogórkiem (TM7, TM6, TM5)
25 min
Gorąca biała czekolada z matcha
15 min