Urządzenia i Akcesoria
Lodowe babeczki z bananem i masłem orzechowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
75 g oleju kokosowego
-
100 g masła orzechowego
-
¼ łyżeczki soli morskiej, w płatkach (opcjonalnie) plus dodatkowa ilość do posypania
-
270 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
270 g mleczka kokosowego
-
100 g syropu klonowego100 g syropu z agawy
-
10 g wody
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
5.1 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
819.2 kJ /
195.8 kcal
Tłuszcz
13.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I DESERY LODOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort naleśnikowy z matchą
6 godz.
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Paleo nachos
45 min
Zielony omlet na białkach
35 min
Nachos zapiekane z warzywami i serem
1 godz. 30 min
Kuleczki kokosowo-truskawkowe bez cukru
1 godz.
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
45 min
Pizza na spodzie z batatów
1 godz. 5 min
Napój z orzeszków ziemnych, placki z pulpy orzeszkowej
8 godz. 55 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Gorąca biała czekolada z matcha
15 min
Pieczona owsianka z borówkami i orzechami
1 godz.