Urządzenia i Akcesoria
Lodowe babeczki z bananem i masłem orzechowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
75 g oleju kokosowego
-
100 g masła orzechowego
-
¼ łyżeczki soli morskiej, w płatkach (opcjonalnie) plus dodatkowa ilość do posypania
-
270 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
270 g mleczka kokosowego
-
100 g syropu klonowego100 g syropu z agawy
-
10 g wody
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
5.1 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
819.2 kJ /
195.8 kcal
Tłuszcz
13.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I DESERY LODOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciastka z herbatą matcha i białą czekoladą
35 min
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1 godz. 10 min
Zimowa czekolada do picia
10 min
Cynamonki na parze
50 min
Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)
25 min
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40 min
Wegańskie lody czekoladowe
7 godz.
Gofry z kawą zbożową i truskawkami
35 min
Kawa pistacjowa
1 godz. 10 min
Ocet jabłkowy z porzeczkami
1 godz. 30 min
Pikantne nachos
1 godz.
Żelki owocowe
25 godz. 10 min