Urządzenia i Akcesoria
Lodowe babeczki z bananem i masłem orzechowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
75 g oleju kokosowego
-
100 g masła orzechowego
-
¼ łyżeczki soli morskiej, w płatkach (opcjonalnie) plus dodatkowa ilość do posypania
-
270 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
270 g mleczka kokosowego
-
100 g syropu klonowego100 g syropu z agawy
-
10 g wody
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
5.1 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
819.2 kJ /
195.8 kcal
Tłuszcz
13.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I DESERY LODOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gorąca biała czekolada z matcha
15 min
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.
Kawa o smaku orzechów laskowych
10 min
Smoothie bowl z owoców z kompotu
5 min
Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
1 godz. 45 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14 godz.
Herbata bąbelkowa z tapioką (bubble tea)
1 godz.
Ciasteczka ze skórek bananów
1 godz. 30 min
Kulki energetyczne marchewkowo-owsiane
50 min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM6, TM7)
30 min