
Urządzenia i Akcesoria
Babka pistacjowa z palonym masłem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
14 kawałków
Składniki
Palone masło
-
150 g masła pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
Ciasto
-
masło do natłuszczenia formy
-
120 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
100 g migdałów, blanszowanych
-
60 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
260 g cukru pudru
-
1 ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
260 g białek (z 8-9 jajek, rozm. M)
-
75 g mleka
-
30 g pasty pistacjowej w temp. pokojowej
Polewa czekoladowa z pistacjami
-
40 g orzechów pistacjowych, niesolonych
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
50 g masła kakaowego (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
567.8 kcal /
2375.8 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
42.7 g
Węglowodany
40.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Sód
112.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta pistacjowa (100%)
20 min
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 godz. 30 min
Krem klementynkowy (clementine curd)
30 min
Krem z ciastek korzennych
10 min
Rösti (TM5)
40 min
Ciasteczkowy krem korzenny (Krem Speculoos)
10 min
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3 godz. 20 min
Millefeuille (ciasto tysiąca płatków) z kremem czekoladowym i orzechami w karmelu
3 godz. 50 min
Ganache pistacjowy
5 godz. 30 min
Pistacjanki
2 godz. 40 min
Amerykański chlebek bananowy
1 godz. 50 min