
Urządzenia i Akcesoria
Babka pistacjowa z palonym masłem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
14 kawałków
Składniki
Palone masło
-
masła pokrojonego na kawałki (patrz wariant)150 g
Ciasto
-
masło do natłuszczenia formy
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy120 g
-
migdałów, blanszowanych100 g
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych60 g
-
cukru pudru260 g
-
proszku do pieczenia1 ¾ łyżeczki
-
soli1 szczypta
-
białek (z 8-9 jajek, rozm. M)260 g
-
mleka75 g
-
pasty pistacjowej w temp. pokojowej30 g
Polewa czekoladowa z pistacjami
-
orzechów pistacjowych, niesolonych40 g
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki100 g
-
masła kakaowego (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki50 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
567.8 kcal /
2375.8 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
42.7 g
Węglowodany
40.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Sód
112.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska