Babka pistacjowa z palonym masłem

Babka pistacjowa z palonym masłem

4.6 33 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
14 kawałków

Składniki

Palone masło
  • masła pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
    150 g
Ciasto
  • masło do natłuszczenia formy
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
    120 g
  • migdałów, blanszowanych
    100 g
    100 g migdałów, w płatkach, lub w słupkach
  • orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
    60 g
  • cukru pudru
    260 g
  • proszku do pieczenia
    1 ¾ łyżeczki
  • soli
    1 szczypta
  • białek (z 8-9 jajek, rozm. M)
    260 g
  • mleka
    75 g
  • pasty pistacjowej w temp. pokojowej
    30 g
Polewa czekoladowa z pistacjami
  • orzechów pistacjowych, niesolonych
    40 g
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    100 g
  • masła kakaowego (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki
    50 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 567.8 kcal / 2375.8 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 42.7 g
Węglowodany 40.4 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Sód 112.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...