
Urządzenia i Akcesoria
Czarne bułeczki bao z łososiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 sztuk
Składniki
Bułeczki bao
-
wody100 g
-
mleka60 g
-
atramentu z kałamarnicy, płynnego (łącznie 6 g, patrz wskazówka)1 ½ opakowania
-
drożdży świeżych pokruszonych5 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu250 g
-
skrobi ziemniaczanej30 g
-
cukru15 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia5 g
Łosoś ze szparagami
-
orzeszków ziemnych, prażonych, solonych40 g
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 8 równych kawałków (ok. 50 g)400 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju20 g
-
gwiazdki anyżu2
-
przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku¾ łyżeczki
-
sosu sojowego plus dodatkowo 1 łyżka70 g
-
wody180 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego1 łyżeczka
-
sosu sriracha1 - 1 ½ łyżeczki
-
białego octu winnego1 łyżka
-
oleju sezamowego, prażonego1 łyżka
-
ziaren sezamu, czarnego1 łyżka
-
cebule dymki tylko szczypior, pokrojone w 5 mm plastry2 - 3
-
zielonych szparagów (10 szt.), bez zdrewniałych końcówek, przekrojonych na pół200 g
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
-
czerwona papryczka chili, świeża pokrojona w 2 mm plastry, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
337.8 kcal /
1414.1 kJ
Białko
16.9 g
Tłuszcz
15.4 g
Węglowodany
33.9 g
Błonnik
687.9 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
1.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska