„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim

„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim

4.6 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

Gotowanie słonecznika
  • słonecznika łuskanego
    500 g
  • oleju
    10 g
  • sody oczyszczonej
    20 g
  • wody
    800 g
Pesto z czosnku niedźwiedziego
  • orzeszków piniowych
    35 g
  • liści czosnku niedźwiedziego, świeżych umytych i osuszonych, pokrojonych na kawałki
    150 g
  • oleju z pestek winogron
    35 g
  • soli
    2 szczypty
„Risotto” z pestek słonecznika
  • bulionu warzywnego, płynnego
    850 g
    850 g wody, z 1,5 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, dokładnie wymieszanego
  • masła zimnego
    15 g
  • śmietany, 36% tłuszczu
    20 - 40 g
    20 - 40 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 932.8 kcal / 3902.6 kJ
Białko 28.6 g
Tłuszcz 85.2 g
Węglowodany 28.5 g
Błonnik 12 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Sód 1507 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...