
Urządzenia i Akcesoria
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
Gotowanie słonecznika
-
słonecznika łuskanego500 g
-
oleju10 g
-
sody oczyszczonej20 g
-
wody800 g
Pesto z czosnku niedźwiedziego
-
orzeszków piniowych35 g
-
liści czosnku niedźwiedziego, świeżych umytych i osuszonych, pokrojonych na kawałki150 g
-
oleju z pestek winogron35 g
-
soli2 szczypty
„Risotto” z pestek słonecznika
-
bulionu warzywnego, płynnego850 g
-
masła zimnego15 g
-
śmietany, 36% tłuszczu20 - 40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
932.8 kcal /
3902.6 kJ
Białko
28.6 g
Tłuszcz
85.2 g
Węglowodany
28.5 g
Błonnik
12 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Sód
1507 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ JAK SZEF KUCHNI III
6 Przepisów
Polska
Polska