
Urządzenia i Akcesoria
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
Gotowanie słonecznika
-
500 g słonecznika łuskanego
-
10 g oleju
-
20 g sody oczyszczonej
-
800 g wody
Pesto z czosnku niedźwiedziego
-
35 g orzeszków piniowych
-
150 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych umytych i osuszonych, pokrojonych na kawałki
-
35 g oleju z pestek winogron
-
2 szczypty soli
„Risotto” z pestek słonecznika
-
850 g bulionu warzywnego, płynnego
-
15 g masła zimnego
-
20 - 40 g śmietany, 36% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
932.8 kcal /
3902.6 kJ
Białko
28.6 g
Tłuszcz
85.2 g
Węglowodany
28.5 g
Błonnik
12 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Sód
1507 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ JAK SZEF KUCHNI III
6 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
45 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6)
30 min
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1 godz. 30 min
Thermomix® Party
1 godz. 30 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6)
25 min
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1 godz. 15 min
Świąteczna przystawka w kształcie choinki
1 godz.
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6)
1 godz. 10 min
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min