Urządzenia i Akcesoria
Marchewkowe nachos z guacamole (TM6, TM7)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
250 g marchewek z odciętymi końcówkami
-
40 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
¾ łyżeczki soli
-
1 ząbek czosnku
-
¼ - ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość papryczki pokrojonej w 1 mm plastry, do dekoracji
-
1 - 2 awokado dojrzałe, bez pestek, pokrojone na kawałki
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 5 mm kostkę
-
½ pęczka liści kolendry, świeżych grubo posiekanych, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
511.3 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
873 kJ /
208.7 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
19.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min
Tacos z szarpanym kurczakiem al pastor
45 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Kanapki z pastą z krewetek i borówkowy drink z Prosecco
5 godz.
Sos jogurtowo-miętowy
5 min
Grecka zupa fasolowa (Fasolatha); Placki z cukinii i marchewki z dipem z sera feta
50 min
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
2 godz. 30 min
Marchewkowe nachos z guacamole (TM5)
1 godz. 10 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM5)
1 godz. 15 min
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 35 min
Słodki sos mango z chili
50 min
Dressing z awokado i bazylii
10 min