Urządzenia i Akcesoria
Zupa koperkowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
20 g koperku, świeżego tylko liście
-
65 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
55 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
25 g pora pokrojonego na kawałki
-
140 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
15 g masła
-
850 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
½ łyżeczki lubczyku, suszonego
-
40 g makaronu, suchego, typu zacierki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
338.3 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
493.1 kJ /
117.9 kcal
Tłuszcz
3.9 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
18.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30 min
Zupa grysikowa
35 min
Zupa ziemniaczana
1 godz.
Kartoflanka
55 min
Zupa ogórkowa
30 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Kapuśniak
50 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Krupnik
40 min
Zupa grochowa
1 godz.