Zupa koperkowa

Zupa koperkowa

4.8 72 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • 35 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 25 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 20 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 15 g pora pokrojonego na kawałki
  • 70 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 15 g masła
  • 450 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 ziarno ziela angielskiego
  • ½ łyżeczki lubczyku, suszonego
  • 20 g makaronu, suchego, typu zacierki
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 340 mg
Białko 3.3 g
Kalorie 612.8 kJ / 146.5 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 19.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...