Urządzenia i Akcesoria
Zupa koperkowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
35 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
25 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
20 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
15 g pora pokrojonego na kawałki
-
70 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
15 g masła
-
450 g wody
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 ziarno ziela angielskiego
-
½ łyżeczki lubczyku, suszonego
-
20 g makaronu, suchego, typu zacierki
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
340 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
612.8 kJ /
146.5 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
19.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowa i pulpety drobiowe w sosie chrzanowym z warzywami na parze
55 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30 min
Zupa grysikowa
35 min
Zupa ziemniaczana
1 godz.
Kartoflanka
55 min
Kapuśniak
50 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Zupa ogórkowa
30 min
Krupnik
40 min