Insalata di fagiolini verdi con patate e vinaigrette di verdure

Insalata di fagiolini verdi con patate e vinaigrette di verdure

4.8 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
8 porzioni

Składniki

  • 780 g di acqua
  • 500 g di patate, a pasta gialla densa pelate, a cubetti (1 cm)
  • 1 ½ di cucchiaino di sale
  • 500 g di fagiolini verdi lavati, a pezzi (6 cm)
  • 130 g di olio vegetale ad es. olio di vinaccioli oppure olio di semi di girasole
  • 60 g di scalogni
  • 100 g di carote
  • 20 g di prezzemolo a foglia liscia, fresco
  • 15 g di succo di limone
  • 10 g di senape
  • 25 g di aceto
  • ¼ di cucchiaino di zucchero
  • 2 pizzichi di pepe macinato
  • 200 g di rapanelli rossi lavati, tagliati in
    quattro
  • 1 scatola di mais dolce (150 g), sgocciolato (140 g)
  • 150 g di lattuga verde, tipo iceberg
  • di crescione inglese (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 327 mg
Białko 4 g
Kalorie 1056 kJ / 252 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...