Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di riso a chicco lungo (v. Consigli)
- 1200 g di acqua
- 100 g di pancetta tesa di maiale
- 100 g di salsiccia di maiale, affumicata, essiccata
- 3 spicchi di aglio
- 150 g di carote, a pezzi
- 10 g di zenzero fresco, a fette sottili
- 30 g di olio neutro, ad esempio olio di girasole
- 400 g di bietole, a strisce sottili (2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2732 kJ / 653 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di verdure e lenticchie rosse
35min
Zuppa di patate dolci e pomodori con crostini al curry
Brak ocen
Risotto con carote e endivia belga
40min
Zuppa speziata di lenticchie alla marocchina
40min
Manzo alla borgognona
2h
Spezzatino di manzo con patate
1h 10min
Zuppa di ceci con rabarbaro e curry
1 Std. 20 Min
Frittata con carne macinata e composta di mele e barbabietole
1h 10min
Salsiccia con lenticchie e verdure
1h
Risotto giallo con pollo
40min
Pesce al vapore con verdure miste
1 Std. 15 Min
Risotto salame e piselli
30min