Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 300 g di farina + q.b. per il piano di lavoro
- 3 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Pesto
- 20 g di Parmigiano, a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di Pecorino romano, a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di rucola, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 g di noci sgusciate
- 10 g di pistacchi al naturale, sgusciati
- 1 spicchio di aglio (opzionale)
- 80 g di olio extravergine di oliva delicato (già pesato in una caraffa)
- 100 g di ricotta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2653 kJ / 634 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patate e bietole con uova affogate
45 Min
Insalata di cetrioli con vinaigrette all’aneto (TM6)
Brak ocen
Risotto ai pomodori con burrata
30 Min
Gratin di gnocchi al porro
50 min
Lemon Curd
1h
Risi e bisi
35min
Polpettine di carne e carote con ratatouille
35min
Pizza di patate con verdure
2h
Polpette in salsa spagnola
55 Min
Soufflé di spinaci e uova
35min
Zuppa di mais con wienerli e bürli
25min
Crostata alla pancetta e porri
1h