Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 rametti di prezzemolo fresco, solo le foglie
- 1 cipolla, tagliata a metà
- 30 g di burro
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di funghi champignon, tagliati a fette
- 10 g di vino rosso
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato fresco
- 250 g di Fontina, a fette
-
20
fette di pane tipo ciabatta
lub 20 fette di pane tipo baguette - 1 pizzico di pepe nero macinato fresco (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 493 kJ / 118 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne classiche
2 Std.
Rösti alla bernese
40 Min
Polpette al sugo
40 Min
Polpettone di carne ai funghi
1 godz. 5 min
Risotto alla milanese
30 min
Polpette al sugo
45 Min
Spaghettini ai peperoni
50 min
Pizza margherita
2 godz. 10 min
Pizza ai peperoni
1 godz. 55 min
Spezzatino alla zurighese
50 min
Tartine all'uovo ed erba cipollina
10 Min
Sugo alla bolognese
3h 15min