Rigatoni al pesto di zucca e funghi porcini

Rigatoni al pesto di zucca e funghi porcini

4.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

Zucca
  • 600 g di zucca (arancia), a cubetti (2 cm)
  • 30 g di semi di zucca
  • 10 g di olio di oliva
  • 1 ½ cucchiaino di fior di sale
  • 4 pizzichi di pepe nero macinato
Pesto e pasta
  • 80 g di formaggio Sbrinz a pezzi (2 cm)
  • 80 g di gherigli di noce
  • 30 g di funghi porcini secchi
  • 1 spicchio di aglio
  • 2 rametti di timo fresco
  • 50 g di olio di oliva
  • 1600 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaio di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 400 g di pasta secca (es. rigatoni)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 24.9 g
Kalorie 3317.3 kJ / 792.9 kcal
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 94.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...