
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka sushi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
300 g ryżu do sushi
-
60 g octu ryżowego
-
20 g cukru
-
2 łyżeczki soli
-
1000 g wody
-
200 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych w 1,5 cm kostkę (sashimi, patrz wskazówka)
-
100 - 120 g ogórka ze skórą, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kostkę
-
4 łyżki serka kremowego
-
2 awokado pokrojone w 1,5 cm kostkę
-
4 łyżki sosu sojowego
-
1 łyżeczka ziaren sezamu, białego
-
1 łyżeczka ziaren sezamu, czarnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
627.7 kcal /
2626.1 kJ
Białko
19.8 g
Tłuszcz
27.8 g
Węglowodany
75.8 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Sód
2142.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Japońska sałatka z surimi (TM6)
20 min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 godz. 45 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min
Ryż do sushi
1 godz.
Rolada szpinakowa z łososiem
2 godz. 50 min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 godz. 25 min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min
Sushi z wędzonym łososiem
1 godz. 20 min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 godz. 20 min