Sałatka sushi

Sałatka sushi

4.7 571 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • 300 g ryżu do sushi
  • 60 g octu ryżowego
  • 20 g cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 1000 g wody
  • 200 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych w 1,5 cm kostkę (sashimi, patrz wskazówka)
    200 g wędzonego łososia, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
  • 100 - 120 g ogórka ze skórą, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 4 łyżki serka kremowego
  • 2 awokado pokrojone w 1,5 cm kostkę
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka ziaren sezamu, białego
  • 1 łyżeczka ziaren sezamu, czarnego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 627.7 kcal / 2626.1 kJ
Białko 19.8 g
Tłuszcz 27.8 g
Węglowodany 75.8 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Sód 2142.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...