Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 30 g de sucre roux
- 100 g de beurre, en morceaux, et un peu pour le moule
- 200 g de miel de fleurs
- 3 g d'épices à pain d'épices
- 200 g de farine
- 2 c. à café de levure chimique
- 1 pincée de bicarbonate de sodium
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1701 kJ / 404 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Brioche à la mie filante
1 Std. 45 Min
Cookies au chocolat au lait et aux noisettes
25 Min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3 Std.
Rochers coco
20 Min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Amandes sucrées à la cannelle
25 Min
Riz au lait gratiné aux pommes
1 Std.
Cake à la crème de marrons
1 Std.
Brioche extra crémeuse
2 Std. 15 Min
Chouquettes du goûter
35 Min
Financiers aux amandes
20 Min