Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de lait
- 5 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 1 œuf
- 250 g de farine, et un peu pour fariner
- 30 g de sucre en poudre, et 6 c. à soupe
- 100 g de crème fraîche épaisse
- 1 c. à café de sel
- 500 g d'abricots frais, coupés en deux
- 2 branches de romarin frais, effeuillées
- 2 c. à soupe d'amandes en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1404 kJ / 334 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Cake aux fruits secs
2j
Cake aux abricots et au citron
55 Min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Gâteau aux pommes
1j
Chausson à la confiture de prunes
1j
Pâte à tarte en 3 ingrédients
50 menit
Minigratin aux mirabelles, ricotta et amandes
45 Min
Tarte au sucre
3j 50 menit
Tarte à gros bords
1h 50min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1h 10 min
Focaccia aux figues
2j 10 menit
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50 menit