![Vacherin express Vacherin express](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3056a00416afcbf4ce4afd18fac96471/Derivates/e22d1753ae726db28b509d3bee2959120e5dc002.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 240 g de sucre en poudre
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- 250 g de mascarpone
- 500 g de pêches surgelées (voir "Conseil(s)")
- 2 blancs d'œufs
- 16 petites meringues (dont 8 émiettées)
- 500 g d'abricots surgelés (voir "Conseil(s)")
Le jour même
- amandes effilées et grillées, pour la finition
- coulis de fruits, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2248.5 kJ / 534.8 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 73.6 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 57.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couronne de l'Avent
1 Std.
Chaussons aux pommes
6h 20 min
Royal poire-chocolat
1ωρ. 10 λεπτ.
Napolitain
4 godz. 20 min
Gratin de pomme au calvados
45 Min
Pêche Melba
6 Std.
Poire Belle-Hélène
10h
Fougasse catalane
6h 25min
Profiteroles au foie gras
1 godz. 45 min
Galette des Reines aux pommes et pignons des Landes
1 godz. 30 min
Entremets Passion et mangue
12 Std. 30 Min
Vacherin glacé à l'abricot
4 Std. 30 Min