Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 240 g de sucre en poudre
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- 250 g de mascarpone
- 500 g de pêches surgelées (voir "Conseil(s)")
- 2 blancs d'œufs
- 16 petites meringues (dont 8 émiettées)
- 500 g d'abricots surgelés (voir "Conseil(s)")
Le jour même
- amandes effilées et grillées, pour la finition
- coulis de fruits, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2248.5 kJ / 534.8 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 73.6 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 57.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choux craquelins au gianduja
17 godz.
Gâteau mousse au praliné
13h
Pâté de lapin
2 Std. 35 Min
Cannelés à la fleur d'oranger
14u.
Succès praliné
1hod. 40min
Charlotte au café façon tiramisu
12 godz. 45 min
Coupe Breizh
12h
Sorbet citron-estragon et biscuits à la noisette
12h 25min
Choux vanille-fraise
7 Std. 15 Min
Entremets Passion et mangue
12j 30 menit
Tarte entremets chocolat et noisette
18h 30min
Tartelettes au citron meringuées
14 Std. 15 Min