Gougères à la mousse de saumon

Gougères à la mousse de saumon

4.4 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 godz. 35 min
20 pièces

Składniki

La mousse de saumon
  • de filet de saumon frais, paré et désarêté en morceaux (4 cm)
    150 g
  • de beurre doux
    20 g
  • de saumon fumé en morceaux
    150 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    200 g
  • d'aneth frais les feuilles uniquement
    1 brin
  • de câpres au vinaigre égouttées
    1 c. à soupe
  • de jus de citron
    1 c. à café
  • de poivre moulu
    1 - 2 pincées
  • de gélatine en poudre
    1 c. à café
  • d'eau bouillante
    1 - 2 c. à soupe
Les gougères
  • de gruyère en morceaux (3 cm)
    80 g
  • d'eau
    150 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'épices à chili
    1 pincée
  • de beurre doux en morceaux
    80 g
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs
    3
  • ciboulette fraîche hachée
    aneth frais, hachée

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 144 kcal / 602.4 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 167.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...