
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mousse de saumon
- 150 g de filet de saumon frais, paré et désarêté en morceaux (4 cm)
- 20 g de beurre doux
- 150 g de saumon fumé en morceaux
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 1 brin d'aneth frais les feuilles uniquement
- 1 c. à soupe de câpres au vinaigre égouttées
- 1 c. à café de jus de citron
- 1 - 2 pincées de poivre moulu
- 1 c. à café de gélatine en poudre
- 1 - 2 c. à soupe d'eau bouillante
Les gougères
- 80 g de gruyère en morceaux (3 cm)
- 150 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- 1 pincée d'épices à chili
- 80 g de beurre doux en morceaux
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
-
ciboulette fraîche hachée
lub aneth frais hachée
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 144 kcal / 602.4 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Sód
- 167.1 mg