Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 100 g de poireau, coupé en tronçons
- 150 g de lardons fumés
- 700 g d'eau
- 1 c. à soupe de fumet de poisson en poudre
- 150 g de vin blanc sec
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de riz
- 400 g de filets de merlan, en morceaux
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 pincées de paprika doux
- 5 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1493.3 kJ / 356 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 861.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté pomme de terre, carotte et navet
30min
Goulasch aux lentilles et aux champignons
45min
Nouilles sautées asiatiques
30min
Japchae
50 Min
Porridge salé à l'avocat et à l'œuf
30min
Soupe aux tortellini
30min
Pastalaya du sud de la Louisiane
1h
Brioches italiennes
3ωρ. 15 λεπτ.
Salade de chou-fleur, feta et sésame noir
5 min
Lasagne au pain rassis
1 Std. 45 Min
Riz frit aux légumes, omelette et crevettes
50 Min
Bagel en 3 ingrédients
35min