Riz au porc cinq-épices

Riz au porc cinq-épices

3.8 13 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de riz à grain court japonais
    250 g
  • d'huile végétale
    20 g
  • gousse d'ail
    1
  • de viande de porc en morceaux, découennée taillée en lanières (1 cm x 3-4 cm), séchée avec du papier absorbant
    250 g
  • d'eau
    410 g
  • de cinq-épices en poudre
    1 c. à café
  • champignons shiitaké frais émincés (env. 1 cm)
    10 - 12
    10 - 12 champignons shiitaké déshydratés, préalablement trempés pendant env. 20 min., égouttés et émincés (env. 1 cm)
  • de vin de riz de Shaoxing (opcjonalnie)
    5 g
    5 g de vinaigre de riz
  • de vinaigre de riz noir (Chinkiang)
    10 g
  • de sauce de soja légère (claire)
    10 g
  • de sauce de soja épaisse (ou foncée)
    5 g
  • de sauce d'huître
    10 g
  • de sucre en poudre
    1 c. à café
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre blanc moulu
    ½ - 1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 469 kcal / 1962.4 kJ
Białko 16.7 g
Tłuszcz 19.1 g
Węglowodany 56.8 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 901.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...