Ravioles de roquette, sauce tomate, jambon et mozzarella

Ravioles de roquette, sauce tomate, jambon et mozzarella

4.3 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

La pâte à raviole
  • de farine de blé
    300 g
  • de roquette
    70 g
  • œufs (53-63 g chacun)
    2
  • d'huile d'olive extra vierge
    10 g
  • de sel
    5 g
La sauce tomate
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de carottes coupées en tronçons
    140 g
  • d'huile d'olive
    10 g
  • de tomates concassées en conserve
    400 g
  • de thym frais
    1 branche
  • feuille de laurier
    1
  • de sel
    3 pincées
  • de poivre fraîchement moulu
    3 pincées
  • billes de mozzarella
    20
  • de jambon cru coupées en 4
    5 tranches fines
  • farine de blé pour fariner
  • de copeaux de parmesan pour la finition
    20 g
  • feuilles de roquette pour la finition
    quelques

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 546 kcal / 2292 kJ
Białko 26.8 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 60 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 1358 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...