Wersje kompatybilne
Nems de canard au foie gras et compote de pommes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes
- 30 g de graisse de canard
- 4 cuisses de canard confites
- 8 galettes de riz
- 80 g de foie gras de canard mi-cuit, coupé en 8 bâtonnets
- 6 pommes granny-smith, en morceaux
- 100 g d'huile de friture
- feuilles de persil frais, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1736 kJ / 416.5 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 177 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Churros maison et pâte à tartiner
1 Std. 10 Min
Aumônières au poulet
1h 35min
Curry thaï de bœuf, pois gourmands et riz
1h 15min
Bricks de pommes de terre au thon et à la coriandre
1 Std. 10 Min
Sirop de vanille
30 Min
Bouchées aux olives pimentées
30 Min
Fettuccine aux légumes, sauce coco-curry
1 Std. 30 Min
Œufs en cocotte aux petits pois et jambon
30 Min
Chili de bœuf cétogène
3 godz. 10 min
Glace à la violette
12h
Pâtes au poulet tikka masala
45 Min
Poisson sauce coco
35 Min