
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 110 g de parmesan en morceaux
- 20 - 30 g de feuilles de persil frais
- 2 gousses d'ail
- 55 g de beurre doux à température ambiante
- ¼ c. à café de sel
La pâte
- 160 g de lait
- 190 g d'eau
- 55 g de beurre doux en cubes
- 50 g de sucre en poudre
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 550 g farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 355.8 kcal / 1488.5 kJ
- Białko
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Sód
- 571.4 mg