Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 110 g de parmesan, en morceaux
- 20 - 30 g de feuilles de persil frais
- 2 gousses d'ail
- 55 g de beurre doux, à température ambiante
- ¼ c. à café de sel
La pâte
- 160 g de lait
- 190 g d'eau
- 55 g de beurre doux, en cubes
- 50 g de sucre en poudre
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 550 g farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1488.5 kJ / 355.8 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 571.4 mg
Alternatywne przepisy
Samoussas au fromage
30 Min
Babka salé au saumon fumé
4 Std.
Roulés de saumon et de courgette
25 Min
Croquettes de thon panées à l'amarante
1 Std. 30 Min
Samoussas au porc épicé 🌶️
1 Std.
Biscuits aux crevettes
35 Min
Krachel (brioches à l’anis)
2 Std. 45 Min
Gratin d'œufs durs sauce aurore
45 Min
Crème dessert aux speculoos
6 Std. 20 Min
Crispy potatoes
50 Min
Brioche feuilletée
5 Std.
Muffins façon pizza
35 Min