Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 6 cm piece fresh ginger, peeled and cut into slices
- 2 star anise
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp mixed peppercorns
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp fennel seeds
- 450 g beef bones, cut into pieces (see Tips)
- 1400 g water
- 80 g fish sauce
- 1 tbsp lime juice (approx. 1 lime)
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground white pepper
- 300 - 350 g flat rice stick noodles (approx. 6 mm wide)
- boiling water, for soaking
- 300 - 350 g beef fillet steaks, partially frozen, cut into thin slices (approx. 3 mm thickness)
- 2 - 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices diagonally, to serve
- 8 - 10 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 6 - 8 sprigs fresh mint, leaves only, to serve
- 2 sprigs fresh Thai basil, leaves only, to serve
- 100 g fresh bean sprouts, to serve
- 1 - 2 fresh long red chillies, deseeded if preferred and cut into thin slices, to serve
- 1 - 2 limes, cut into cheeks, to serve
- 30 - 50 g soy sauce, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 745.4 kJ / 177.5 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1756.8 mg
Alternatywne przepisy
Tom kha prawns
25 min
Prawn and chicken laksa
40 min
Xi hu niu rou geng (beef broth)
40 min
Asian-style mussels
30 min
Miso chicken noodle soup (gut health)
30 min
Shui zhu niu rou (chilli beef)
20 min
Hot and sour prawn soup
45 min.
Goi muc (squid salad)
45 min.
Beef rendang
6 Std. 20 Min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min.
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min
Curry laksa
45 min.