Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pickled eggs
- 1 cinnamon quill
- 2 dried bay leaves
- 2 tbsp yellow mustard seeds
- ½ tsp ground allspice
- 3 tsp coriander seeds
- 3 whole cloves
- 1 tsp dried tarragon
- 1 ½ tsp ground ginger
- 1 tsp dried chilli flakes
- 2 tsp raw sugar
- 1 tsp salt
- 250 g white vinegar
- 750 g water
- 6 eggs
- cold water, for cooling
Congee
- 500 g fresh Asian mushrooms (e.g. oyster and enoki), cut into pieces (3-4 cm) (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 150 g eschalot, cut into halves
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1250 g water
- 180 g jasmine rice
- 1 tbsp soy sauce, plus extra to serve
- 1 tbsp sesame oil, plus extra to serve
- 1 fresh chilli, cut into thin slices, to serve (optional)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 2 tbsp fried shallots, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1243.7 kJ / 296 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 1097.5 mg
Alternatywne przepisy
Soy milk
24h 30 min
Chinese-style drinking porridge
25min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 Min
Savory Rice Porridge (Congee)
35 Min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35 Min
Umami Soup
1h 20min
Miso soup and sake seafood with rice
1 Std. 5 Min
Dou sha (red bean paste)
49h 10min