Urządzenia i Akcesoria
Mixed mushroom congee with pickled eggs
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz. 40 min
6 portions
Składniki
Pickled eggs
-
cinnamon quill1
-
dried bay leaves2
-
yellow mustard seeds2 tbsp
-
ground allspice½ tsp
-
coriander seeds3 tsp
-
whole cloves3
-
dried tarragon1 tsp
-
ground ginger1 ½ tsp
-
dried chilli flakes1 tsp
-
raw sugar2 tsp
-
salt1 tsp
-
white vinegar250 g
-
water750 g
-
eggs6
-
cold water for cooling
Congee
-
fresh Asian mushrooms (e.g. oyster and enoki), cut into pieces (3-4 cm) (see Tips)500 g
-
spring onions/shallots trimmed and cut into thin slices2
-
piece fresh ginger peeled4 cm
-
eschalot cut into halves150 g
-
Vegetable stock paste (see Tips)2 tbsp
-
water1250 g
-
jasmine rice180 g
-
soy sauce plus extra to serve1 tbsp
-
sesame oil plus extra to serve1 tbsp
-
fresh chilli cut into thin slices, to serve (optional)1
-
fresh coriander leaves only, to serve2 sprigs
-
fried shallots for garnishing2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1097.5 mg
Białko
14.1 g
Kalorie
1243.7 kJ /
296 kcal
Tłuszcz
11.2 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
29.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 godz. 25 min
Chinese-style stir-fried vegetables
25 min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15 min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 godz. 15 min
Soy milk
24 godz. 30 min
Miso soup
30 min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 min
Chinese greens with XO sauce
1 godz. 50 min
Savory Rice Porridge (Congee)
35 min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
All-in-one chicken congee
35 min