Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pickled eggs
- 1 cinnamon quill
- 2 dried bay leaves
- 2 tbsp yellow mustard seeds
- ½ tsp ground allspice
- 3 tsp coriander seeds
- 3 whole cloves
- 1 tsp dried tarragon
- 1 ½ tsp ground ginger
- 1 tsp dried chilli flakes
- 2 tsp raw sugar
- 1 tsp salt
- 250 g white vinegar
- 750 g water
- 6 eggs
- cold water, for cooling
Congee
- 500 g fresh Asian mushrooms (e.g. oyster and enoki), cut into pieces (3-4 cm) (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 150 g eschalot, cut into halves
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1250 g water
- 180 g jasmine rice
- 1 tbsp soy sauce, plus extra to serve
- 1 tbsp sesame oil, plus extra to serve
- 1 fresh chilli, cut into thin slices, to serve (optional)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 2 tbsp fried shallots, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1243.7 kJ / 296 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 1097.5 mg
Alternatywne przepisy
Yasai Yaki
25min
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35min
Radish cakes
1h 5min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Miso soup
30min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15min
Teochew rice porridge with sweet potato
30min
Soy milk
24 godz. 30 min