Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g milk, plus an extra 1 tsp
- 560 g baker's flour
- 30 g milk powder
- 2 tsp dried instant yeast
- 2 eggs
- 1 tsp sea salt
- 100 g salted butter, plus extra to grease
- 50 g sugar
- 1 egg yolk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1261.7 kJ / 300.4 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 298.1 mg
Alternatywne przepisy
Tangzhong Milk Bread
2 Std. 35 Min
Taiwanese traditional Pork floss
1 godz. 40 min
Spiced fruit loaf
2 godz. 30 min
Buttermilk bread
2h
Brioche buns baked in a cast iron pot
2h
Artisan potato bread
2 Std. 5 Min
Milk bread (Challah)
2 Std. 20 Min
Easy everyday white bread
5h 10min
Everyday sourdough loaf
4h 20min
Hokkaido Milk Loaf
4h 20min
Seeded bread loaf
3 godz. 20 min
Brioche burger buns
2 godz. 10 min