Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g milk, plus an extra 1 tsp
- 560 g baker's flour
- 30 g milk powder
- 2 tsp dried instant yeast
- 2 eggs
- 1 tsp sea salt
- 100 g salted butter, plus extra to grease
- 50 g sugar
- 1 egg yolk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1261.7 kJ / 300.4 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 298.1 mg
Alternatywne przepisy
Tangzhong Milk Bread
2h 35min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45 min
Cotton soft Japanese cheesecake
1h 45 min
Soy milk and Mantou buns
6h
Buttermilk bread
2h
Baguettes
3h 45min
Pineapple buns
9 Std. 50 Min
Tiger Shaped Pineapple Tarts
1u. 50min
Kaya (coconut jam)
1h 10 min
Hokkaido Milk Loaf
4 Std. 20 Min
Easy brioche
1u. 50min
Brioche burger buns
2 Std. 10 Min