Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried shiitake mushroom, stems removed, cut into slices
- boiling water, to soak
- 650 - 700 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (4 cm)
- 40 g light soy sauce
- 50 g oyster sauce
- 20 g dark soy sauce
- 1 tsp ground white pepper
- 1 tsp sesame oil
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh ginger, cut into pieces (1-2 cm)
- 2 Chinese sausages (approx. 120 g), cut into slices
- 20 g vegetable oil
- 360 g water
- 30 g Shaoxing wine (optional)
- ½ tsp white sugar
- 350 g jasmine rice, rinsed
- 1 - 2 sprigs spring onions/shallots, sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2495.5 kJ / 596.4 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 61.2 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 1239.4 mg
Alternatywne przepisy
Chinese-style chicken
25 Min
Apricot Chicken
35 Min
Meatballs in a sticky plum sauce (TM6)
1 Std. 25 Min
Lamb sausage ragu
30 Min
Chicken katsu curry with rice
1 godz. 40 min
Honey BBQ Chicken
1h
Coq au vin blanc with mashed potato
1 Std. 50 Min
Niu rou mian (beef noodles)
35 Min
Pork Belly Cabbage Rice
45min
Yang zhou chao fan (Chinese “fried" rice)
35 Min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1 Std. 50 Min
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30min