Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g beef flank cut into pieces (4 cm x 5 cm)
- 4 cm piece fresh ginger
- 4 garlic cloves
- 40 g brown sugar
- 50 g soy sauce
- 70 g chilli broad bean paste (see Tips)
- 20 g sesame oil
- 40 g peanut oil
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thin slices
- 1 tsp sesame seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1811.5 kJ / 433 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1411.3 mg
Alternatywne przepisy
Korean fried chicken
4h
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10 min
Southern-style chicken
40 min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min
Chicken and Chinese Sausage Rice
50 min
Korean Bo ssam
29h 20min
Bibimbap (beef rice bowl)
1 Std. 25 Min
Chicken katsu curry with rice
1 Std. 40 Min
Sticky chicken with infused rice and daikon
1 Std. 40 Min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1 godz. 50 min
Korean bao beef sliders
2 Std. 10 Min