Korean beef bulgogi (TM6)

Korean beef bulgogi (TM6)

4.7 168 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • beef flank cut into pieces (4 cm x 5 cm)
    500 g
  • piece fresh ginger
    4 cm
  • garlic cloves
    4
  • brown sugar
    40 g
  • soy sauce
    50 g
  • chilli broad bean paste (see Tips)
    70 g
  • sesame oil
    20 g
  • peanut oil
    40 g
  • spring onion/shallot trimmed and cut into thin slices
    1
  • sesame seeds to garnish
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 433 kcal / 1811.5 kJ
Białko 30.1 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 17.6 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 1411.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...