Korean beef bulgogi (TM6)
TM6

Korean beef bulgogi (TM6)

4.7 (146 ocen)

Składniki

  • 500 g beef flank cut into pieces (4 cm x 5 cm)
  • 4 cm piece fresh ginger
  • 4 garlic cloves
  • 40 g brown sugar
  • 50 g soy sauce
  • 70 g chilli broad bean paste (see Tips)
  • 20 g sesame oil
  • 40 g peanut oil
  • 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thin slices
  • 1 tsp sesame seeds, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1811.5 kJ / 433 kcal
Białko
30.1 g
Węglowodany
17.6 g
Tłuszcz
27 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Błonnik
1.4 g
Sód
1411.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy