Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soup (jelly)
- 200 g bacon, cut into pieces
- 2 slices fresh ginger (1 cm), peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 400 g water
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 ½ tsp gelatine powder
Dough
- 240 g baker's flour
- 120 g plain flour
- 350 g boiling water
- 1 tbsp oil
Filling
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 20 g fresh ginger, peeled
- 200 g pork mince
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 tsp soy sauce
- 1 tbsp Chinese cooking wine
- 100 g shrimp (small), peeled (see Tips)
Assembly and cooking
- oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g boiling water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 243 kJ / 57.8 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 149.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wonton soup
1 Std.
Sugarcane Water Chestnut Drink
50min
Baguette
3h 45min
Fresh pasta dough
1 Std.
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35 min
Pork and prawn dumplings
55 min
Dan dan mian (dandan noodles)
1 Std. 10 Min
Char siew sauce
10 Min
Prawn wontons
2h
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min
Char siu bao pork buns
6h 35min