Urządzenia i Akcesoria
Beef Rendang
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions
Składniki
-
jasmine rice300 g
-
boiling water plus extra to soak360 g
-
Indonesian red spice paste room temperature100 g
-
Indonesian yellow spice paste room temperature100 g
-
fresh grated coconut50 g
-
ground cumin½ tsp
-
ground star anise½ tsp
-
nutmeg½ tsp
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground cloves½ tsp
-
beef chuck steak cut into pieces (5 x 5 x 2 cm)800 g
-
coconut milk500 g
-
fresh salam leaves4
-
makrut lime leaves7
-
palm sugar20 g
-
sea salt1 ½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1130.7 mg
Białko
53.7 g
Kalorie
4164.4 kJ /
995.3 kcal
Tłuszcz
43.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
31 g
Węglowodany
85.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beef Rendang
1 Std. 30 Min
Steamed white fish with chermoula and mulligatawny soup
1 Std.
Indonesian red spice paste
45 Min
Indonesian yellow spice paste
40 Min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 Min
Indonesian white spice paste
35 Min
Yellow Curry with Mushroom (Dandelion restaurant)
1 Std.
Madurese Chicken Satay
1 Std. 30 Min
Beef Rendang
1 Std. 35 Min
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55 Min
Sate Lilit (Minced Beef Satay)
25 Min
Soto Betawi (Beef coconut soup)
1 Std. 45 Min