Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g jasmine rice
- 360 g boiling water, plus extra to soak
- 100 g Indonesian red spice paste, room temperature
- 100 g Indonesian yellow spice paste, room temperature
- 50 g fresh grated coconut
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground star anise
- ½ tsp nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cloves
- 800 g beef chuck steak, cut into pieces (5 x 5 x 2 cm)
- 500 g coconut milk
- 4 fresh salam leaves
- 7 makrut lime leaves
- 20 g palm sugar
- 1 ½ tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4164.4 kJ / 995.3 kcal
- Białko
- 53.7 g
- Węglowodany
- 85.3 g
- Tłuszcz
- 43.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 31 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1130.7 mg
Alternatywne przepisy
Creamy beef curry and rice
1 godz. 15 min
Creamy beef curry
1 godz. 15 min
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1 Std.
Chicken laksa
30 min
Cauliflower dhal with soft steamed eggs (Diabetes)
35 Min
Apricot Chicken
35 Min
Basic kimchi
144h 20min
Pork fillet with chilli and coconut relish (Diabetes)
45 Min
Gwinganna nut and seed bread
3u. 25min
Indonesian red spice paste
45 Min
Meatballs with chilli cheese potatoes
1 Std.
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1 godz. 10 min