Beef Rendang
TM6 TM5

Beef Rendang

4.5 (6 ocen)

Składniki

  • 300 g jasmine rice
  • 360 g boiling water, plus extra to soak
  • 100 g Indonesian red spice paste, room temperature
  • 100 g Indonesian yellow spice paste, room temperature
  • 50 g fresh grated coconut
  • ½ tsp ground cumin
  • ½ tsp ground star anise
  • ½ tsp nutmeg
  • ½ tsp ground cinnamon
  • ½ tsp ground cloves
  • 800 g beef chuck steak, cut into pieces (5 x 5 x 2 cm)
  • 500 g coconut milk
  • 4 fresh salam leaves
  • 7 makrut lime leaves
  • 20 g palm sugar
  • 1 ½ tsp sea salt

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
4164.4 kJ / 995.3 kcal
Białko
53.7 g
Węglowodany
85.3 g
Tłuszcz
43.6 g
Tłuszcz nasycony
31 g
Błonnik
4.3 g
Sód
1130.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy