
Urządzenia i Akcesoria
Beef Rendang
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions
Składniki
-
jasmine rice300 g
-
boiling water plus extra to soak360 g
-
Indonesian red spice paste room temperature100 g
-
Indonesian yellow spice paste room temperature100 g
-
fresh grated coconut50 g
-
ground cumin½ tsp
-
ground star anise½ tsp
-
nutmeg½ tsp
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground cloves½ tsp
-
beef chuck steak cut into pieces (5 x 5 x 2 cm)800 g
-
coconut milk500 g
-
fresh salam leaves4
-
makrut lime leaves7
-
palm sugar20 g
-
sea salt1 ½ tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
995.3 kcal /
4164.4 kJ
Białko
53.7 g
Tłuszcz
43.6 g
Węglowodany
85.3 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
31 g
Sód
1130.7 mg