Beef Rendang

Beef Rendang

4.7 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions

Składniki

  • jasmine rice
    300 g
  • boiling water plus extra to soak
    360 g
  • Indonesian red spice paste room temperature
    100 g
  • Indonesian yellow spice paste room temperature
    100 g
  • fresh grated coconut
    50 g
  • ground cumin
    ½ tsp
  • ground star anise
    ½ tsp
  • nutmeg
    ½ tsp
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • ground cloves
    ½ tsp
  • beef chuck steak cut into pieces (5 x 5 x 2 cm)
    800 g
  • coconut milk
    500 g
  • fresh salam leaves
    4
  • makrut lime leaves
    7
  • palm sugar
    20 g
  • sea salt
    1 ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 995.3 kcal / 4164.4 kJ
Białko 53.7 g
Tłuszcz 43.6 g
Węglowodany 85.3 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 31 g
Sód 1130.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...