Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g jasmine rice
- 360 g boiling water, plus extra to soak
- 100 g Indonesian red spice paste, room temperature
- 100 g Indonesian yellow spice paste, room temperature
- 50 g fresh grated coconut
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground star anise
- ½ tsp nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cloves
- 800 g beef chuck steak, cut into pieces (5 x 5 x 2 cm)
- 500 g coconut milk
- 4 fresh salam leaves
- 7 makrut lime leaves
- 20 g palm sugar
- 1 ½ tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4164.4 kJ / 995.3 kcal
- Białko
- 53.7 g
- Węglowodany
- 85.3 g
- Tłuszcz
- 43.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 31 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1130.7 mg
Alternatywne przepisy
All in one bowl bolognese
40 Min
No fail mash potato
20 min
Indonesian yellow spice paste
40 Min
Creamy beef curry
1h 15min
Shredded Lamb ragù
1h 25min
One Pot Chicken Rice
50min
Indonesian red spice paste
45 min
Hainanese chicken and rice
1h 50 min
Sambal Matah (Balinese Sambal)
20 min
Curried sausages
40 Min
Creamy beef curry and rice
1h 15min
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45 min