Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 50 g bacon, cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 20 g olive oil
- 100 g celery stalks, cut into pieces
- 150 g potatoes, peeled and cut into quarters
- 150 g leek, trimmed and cut into pieces (1 cm)
- 200 g green split peas (see Tips)
- 1000 g water
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tbsp fresh marjoram, leaves only
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 4 Vienna sausages
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1533.5 kJ / 365 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Sód
- 634.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curried carrot and ginger soup
40 min
Tuscan bean soup
40 min
Fish and mixed vegetable parcels
1h 15min
Barley, bacon and chorizo soup
50 min
Zucchini, Brie and basil soup
35 min
Sauerkraut soup
50 min
Tuscan bean soup
30 min
Chorizo and bean winter warmer
1 godz. 30 min
Ukrainian borscht
35 min
Grisons barley soup
1h 15min
Mediterranean capsicums
2h
Pork and apple cider stew
1h 40min