Vienna sausages with split pea soup

Vienna sausages with split pea soup

4.5 52 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • onion (approx. 150 g), cut into quarters
    1
  • bacon cut into pieces
    50 g
  • carrot cut into pieces
    100 g
  • olive oil
    20 g
  • celery stalks cut into pieces
    100 g
  • potatoes peeled and cut into quarters
    150 g
  • leek trimmed and cut into pieces (1 cm)
    150 g
  • green split peas (see Tips)
    200 g
  • water
    1000 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tbsp
  • fresh marjoram leaves only
    1 tbsp
  • ground black pepper to taste
    2 pinches
  • Vienna sausages
    4

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 365 kcal / 1533.5 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 634.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...