Wersje kompatybilne
Couscous with apricots, hazelnuts and feta, mixed vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g hazelnuts
- 150 g dried apricots
- 300 g brown onion, cut into quarters
- 20 g garlic cloves
- 60 g olive oil, plus extra for drizzling
- ½ tsp salt
- 200 g couscous
- 1 heaped tsp Vegetable stock paste (refer to the recipe in The Basic Cookook)
- 600 g water
- 200 g carrots, cut into slices (5 mm)
- 200 g zucchini, cut into slices (7-10 mm)
- 150 g red capsicum, cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g frozen green peas
- 200 g feta cheese, cut into small cubes (5 mm)
- 2 tsp fresh flat-leaf parsley, chopped, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2607 kJ / 622 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 12.4 g
Alternatywne przepisy
Colourful quinoa salad
40 min
Tempeh bolognaise
30 min
Indian-style fish with yoghurt sauce, potatoes and vegetables
Brak ocen
Spelt and chicken salad
1 Std. 15 Min
Mushroom quinotto
30 min
Warm Mediterranean couscous salad
30 min
Salmon rice bowl (gut health)
45 Min
Fish fillets with fresh corn polenta
1 godz. 5 min
Quinoa salad with chicken and avocado
1 Std. 15 Min
Jewelled quinoa salad
1 godz. 35 min
Israeli couscous salad
1j
Risoni salad with artichoke and feta
25 min