Urządzenia i Akcesoria
Baba Ghanoush
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions
Składniki
-
eggplant8 ½ oz
-
extra virgin olive oil plus extra to coat eggplant1 oz
-
garlic cloves1 - 2
-
yellow onion1 oz
-
tahini1 oz
-
freshly squeezed lemon juice½ oz
-
salt to taste¼ tsp
-
freshly ground pepper to taste¼ tsp
-
parsley chopped, leaves only to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
155.4 mg
Białko
2 g
Kalorie
525.6 kJ /
125.6 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
6.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hummus
10 min
Guacamole
5 min
Baba Ganoush
1 godz.
Hummus
10 min
Mushroom Risotto
30 min
Eggplant and Almond Dip
20 min
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1 godz. 10 min
Rosemary Polenta with Mushrooms
1 godz. 40 min
Hummus (Ilan Hall)
9 godz. 5 min
Moroccan Zaalouk
1 godz. 5 min
Baba Ganoush
1 godz.
Curried Lentils
5 godz. 15 min