Urządzenia i Akcesoria
Moroccan Zaalouk
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions
Składniki
-
eggplant charred (approx. 2 lg)12 - 14 oz
-
extra virgin olive oil plus extra to grease½ oz
-
garlic cloves3
-
canned diced tomatoes drained14 ½ oz
-
paprika1 ½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
salt to taste½ tsp
-
ground black pepper to taste⅛ tsp
-
lemon juice½ tsp
-
parsley leaves to garnish
-
cilantro leaves to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 8 portions
Sód
2734 mg
Białko
7 g
Kalorie
1356 kJ /
324 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
17 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Garlic Tahini Dip (Tarator)
5min
'Qamar el-din' juice
5min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Muhamara dip
5min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10min
Za'atar bread rolls
2h
Fish tagine with tahini
1h 15min
Baba Ghanoush
1h 30min
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Steamed Eggs in Tomato Sauce (Shakshuka)
45min
Moroccan Harira Soup with Chicken
40min