Urządzenia i Akcesoria
Moroccan Zaalouk
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions
Składniki
-
eggplant charred (approx. 2 lg)12 - 14 oz
-
extra virgin olive oil plus extra to grease½ oz
-
garlic cloves3
-
canned diced tomatoes drained14 ½ oz
-
paprika1 ½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
salt to taste½ tsp
-
ground black pepper to taste⅛ tsp
-
lemon juice½ tsp
-
parsley leaves to garnish
-
cilantro leaves to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 8 portions
Sód
2734 mg
Białko
7 g
Kalorie
1356 kJ /
324 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
17 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1 godz. 10 min
Spinach Fatayers
2 godz.
Moroccan Mint Tea
25 min
Tarator (tahini dip)
5 min
Sufganiyot
2 godz. 30 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 godz.
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Lentil puree (moujadarra)
1 godz. 25 min
Semolina pancakes (Beghrir)
1 godz.
Gazelle horns
1 godz.
Cucumber Yogurt Dressing
5 min
Baba Ghanoush
1 godz. 30 min