![Mushroom Risotto Mushroom Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/49c3fd57-2c25-4185-ba38-6bf29ada375e/Derivates/549d5046-0ab2-4d11-9a0b-05c3be001c5c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz Parmesan cheese, cut into pieces (approx. 1 in.)
- 1 oz dried porcini mushrooms
- 1 oz yellow onions
- 1 garlic clove
- 1 oz olive oil
- 1 oz salted butter
- 12 oz Arborio rice
- 2 oz white wine
-
2 - 3
tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube - 7 oz fresh mushrooms, sliced
- 37 oz water
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2179.9 kJ / 521 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 76.1 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 257 mg
Alternatywne przepisy
Gazpacho
1u. 15min
Tomato Basil Soup
40min
Apple Sauce
20min
Basil Pesto
10min
Baked Spinach and Eggs
35min
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Creamy Tomato Soup
30 min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 Min
Risotto with Parmesan Cheese (TM5/TM6 Metric)
30 min
Squid and Shrimp Risotto
1 godz.
French Onion Soup
1 Std. 10 Min