Urządzenia i Akcesoria
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
7 portions
Składniki
-
shelled walnuts plus extra, chopped, to garnish2 oz
-
water to soak
-
roasted red peppers drained if canned or jarred8 oz
-
garlic cloves1 - 2
-
bread crumbs1 oz
-
1 tsp red pepper flakes, to tastealeppo pepper flakes, to taste1 tsp
-
salt to taste½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
paprika¼ tsp
-
1 oz honeypomegranate molasses1 oz
-
lemon juice1 tsp
-
extra virgin olive oil2 oz
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
4 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
678 kJ /
162 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
7.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hummus
10 min
Sikil Pak (Pepita Dip)
25 min
Ratatouille Galette
1 godz. 30 min
Pea Pesto with Ricotta
10 min
Muhamara dip
30 min
Red Pepper Dip (Muhammara)
30 min
Gluten-Free Mushroom Lasagna
1 godz. 45 min
Baba Ghanoush
1 godz. 30 min
Cilantro Lime Sauce
10 min
Muhamara dip
5 min
Olive and Thyme Goat Cheese Dip
10 min
Roasted Red Pepper and Cashew Dip
5 min