Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 oz dried lentils
- 20 oz water, plus extra to soak
- 4 oz yellow onions, quartered
- 3 oz carrots, cut into pieces (1 in.)
- 1 oz extra virgin olive oil
- 2 tbsp curry powder
- 1 tsp dried ground ginger
- 14 ½ oz canned crushed tomatoes
- 2 tsp vegetable stock paste, concentrated
- salt, to season, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 519 kJ / 124 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 196 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45min
Black Bean Soup with Parmesan Crisps
55min
Lentil Mushroom Stroganoff
55min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Chickpea Ratatouille
1h
Vegan Cashew Sauté
35 min
Broccoli Red Lentil Soup
30min
Fakes Moutzentra (Lentils with Rice)
45min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55min
Split Pea Soup
1 Std. 25 Min
Smoky Black Bean Soup
35 min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45min