Urządzenia i Akcesoria
Baba Ganoush
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
eggplants medium-sized (approx. 3-4)600 g
-
garlic clove1
-
lemon juice50 g
-
tahini30 g
-
parsley leaf, fresh plus 1 tbsp roughly chopped3 tbsp
-
chilli powder (opcjonalnie)¼ tsp
-
sea salt½ tsp
-
extra virgin olive oil for drizzling, plus extra for brushing1 ½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
198 mg
Białko
2 g
Kalorie
314 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
6 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Perfect for Dipping
13 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits
3 godz. 40 min
Muhamara dip
30 min
Baba Ganoush
1 godz.
Lentil Salad
35 min
Baba Ghanoush
1 godz. 30 min
Hummus
10 min
Basic Quinoa
35 min
Peruvian Ceviche with Leche de Tigre
1 godz. 50 min
Egg Free Pistachio Ice Cream
8 godz. 20 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Hummus
5 min
Falafel with Tomato and Coconut Sauce
9 godz.