
Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
24 sztuki
Składniki
-
grzybów, suszonych np. borowików lub podgrzybków25 g
-
napoju sojowego plus dodatkowa ilość do posmarowania (patrz wskazówka)300 g
-
cukru1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia510 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia60 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
zielonej soczewicy, suszonej200 g
-
wody700 g
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna ziela angielskiego3
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
majeranku, suszonego¾ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
-
sosu sojowego10 g
-
czarnuszka do posypania (patrz wariant)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
141.3 kcal /
591.1 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
3.1 g
Węglowodany
23.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
201.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKIE BOŻE NARODZENIE
10 Przepisów
Polska
Polska