Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
24 sztuki
Składniki
-
25 g grzybów, suszonych np. borowików lub podgrzybków
-
300 g napoju sojowego plus dodatkowa ilość do posmarowania (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka cukru
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
510 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
60 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 ½ łyżeczki soli
-
200 g zielonej soczewicy, suszonej
-
700 g wody
-
1 liść laurowy, suszony
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki majeranku, suszonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
10 g sosu sojowego
-
czarnuszka do posypania (patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
201.1 mg
Białko
5 g
Kalorie
591.1 kJ /
141.3 kcal
Tłuszcz
3.1 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
23.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKIE BOŻE NARODZENIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Buraki à la Wellington
3 godz.
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 godz.
Flany ze strączków zielonego groszku z miętowym jogurtem
1 godz. 40 min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Placuszki wege z ciecierzycy
30 min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1 godz. 30 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Pity z patelni z hummusem i warzywami
2 godz. 20 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min