Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami
TM6 TM5

Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami

4.6 (33 oceny)

Składniki

  • 25 g grzybów, suszonych, np. borowików lub podgrzybków
  • 300 g napoju sojowego, plus dodatkowa ilość do posmarowania (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka cukru
  • 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 1 ½ łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka)
  • 510 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 60 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 200 g zielonej soczewicy, suszonej
  • 700 g wody
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 10 g sosu sojowego
  • czarnuszka, do posypania (patrz wariant)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
591.1 kJ / 141.3 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
23.8 g
Tłuszcz
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Błonnik
1.9 g
Sód
201.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy