Slow Cooked Chicken Stew in Bread Boules

4.1 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 portions

Składniki

  • chicken thighs, boneless and skinless cut into pieces (2 in.)
    28 oz
  • all-purpose flour
    1 ½ oz
  • salt
    1 tsp
  • granulated garlic
    ½ tsp
  • paprika
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • olive oil
    ½ oz
  • bacon diced
    2 oz
    2 oz pancetta, diced
  • yellow onions cut into wedges (1 in.)
    4 oz
  • fresh thyme leaves only
    3 - 5 sprigs
  • dark brown sugar
    1 tsp
  • dry red wine
    4 ½ oz
  • canned diced tomatoes with liquid
    14 oz
  • chicken stock (see Tip)
    16 oz
  • baby gold potatoes cut into pieces (1 in.)
    10 oz
  • corn starch
    3 tbsp
  • water
    2 tbsp
  • cremini mushrooms quartered
    4 oz
  • sourdough bread boules
    4
  • fresh chopped parsley to garnish
    fresh thyme leaves, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2753.9 mg
Białko 60 g
Kalorie 5205.8 kJ / 1244.2 kcal
Tłuszcz 25.7 g
Błonnik 9.9 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 191.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...