Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 28 oz chicken thighs, boneless and skinless, cut into pieces (2 in.)
- 1 ½ oz all-purpose flour
- 1 tsp salt
- ½ tsp granulated garlic
- ½ tsp paprika
- ⅛ tsp ground black pepper
- ½ oz olive oil
-
2
oz bacon, diced
lub 2 oz pancetta, diced - 4 oz yellow onions, cut into wedges (1 in.)
- 3 - 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 tsp dark brown sugar
- 4 ½ oz dry red wine
- 14 oz canned diced tomatoes, with liquid
- 16 oz chicken stock (see Tip)
- 10 oz baby gold potatoes, cut into pieces (1 in.)
- 3 tbsp corn starch
- 2 tbsp water
- 4 oz cremini mushrooms, quartered
- 4 sourdough bread boules
-
fresh chopped parsley, to garnish
lub fresh thyme leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5205.8 kJ / 1244.2 kcal
- Białko
- 60 g
- Węglowodany
- 191.9 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 2753.9 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Meatballs with Creamy Tomato Sauce
1h 5 min
Cottage Pie
2 Std. 15 Min
Soy Chicken with Bok Choy
40 min
Meatloaf
1h 20 min
Mushroom and Sausage Stew with Barley
45 min
Beef Stew with Mashed Potatoes
1j 30 mnt
Vietnamese Chicken Pho
1h 10 min
Fish Pie with Potato Gratin Topping (TM6)
1h 10 min
Kale Chips
40 min
Slow Cooked White Chicken Chili
2 Std. 10 Min
Beef Stew with Cauliflower Mash
2 Std.
Holiday Brisket
6 Std. 55 Min