Fennel and Sausage with Rigatoni Pasta

Fennel and Sausage with Rigatoni Pasta

4.0 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • yellow onion in pieces
    4 oz
  • garlic cloves
    4
  • fennel seeds
    ⅛ tsp
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • Italian sausage casings removed, in pieces (1 in.)
    16 oz
  • carrots peeled, sliced (¼ in.)
    5 oz
  • fennel bulb halved, cored and sliced (¼ in.), fronds reserved to garnish
    4 oz
  • vegetable stock
    26 oz
  • tomato paste
    1 oz
  • salt to taste
    ¼ tsp
  • rigatoni pasta, dried
    10 oz
  • canned chickpeas rinsed, drained
    14 ½ oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 850.3 mg
Białko 22.4 g
Kalorie 2404.5 kJ / 574.7 kcal
Tłuszcz 28.7 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Węglowodany 57.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...