Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onion, in pieces
- 4 garlic cloves
- ⅛ tsp fennel seeds
- ½ oz extra virgin olive oil
- 16 oz Italian sausage, casings removed, in pieces (1 in.)
- 5 oz carrots, peeled, sliced (¼ in.)
- 4 oz fennel bulb, halved, cored and sliced (¼ in.), fronds reserved to garnish
- 26 oz vegetable stock
- 1 oz tomato paste
- ¼ tsp salt, to taste
- 10 oz rigatoni pasta, dried
- 14 ½ oz canned chickpeas, rinsed, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2404.5 kJ / 574.7 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 850.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Turkey Bolognese Sauce
50 min
Quick Thai Chicken Curry
40min
Turkey and Wild Rice Stuffed Peppers
1h 45min
Slow Cooked Beef and Artichokes
2 godz.
Sausage and Lentil Stew
1u. 15min
Sausage and Red Pepper Pasta
45min
Asian Sloppy Joes
1h 50min
Chard in Parmesan Broth with Tortellini
45min
Mushroom Risotto
30min
Risotto with Broccolini
35 min
Risotto with Spinach and Peas
30min
Sweet Corn Risotto with Grilled Zucchini
30min